perjantai 23. tammikuuta 2015

Kytkimen työntö - / vetotanko

Eilen kittailin ja maalailin tankkia pajalla. Siinä samalla työstin öljytankkiin kierteet paluuputkia varten. Tuli vähän olo, että oonko tyhymä vai mitä.

Kierteet piti tehdä NPT 1/8 kierretapilla että saisi halutut letkujen lähdöt oikeille paikoilleen. Kauhee huoli että mistä sellasen saa kun on vähän kuulemma harvinaisenmpaa kalustoa. Selvittelin jo paikkojakin mistä voi käydä palikkaa kyselemässä. Kunnes katsoin Lidlin halpis kierretappisarjan koteloon, siellähän se oikee tappi lepäsi, ihan keskellä aitiopaikalla.

Silloin tuntui tyhmältä...
Siinä ne nyt kuitenkin on paikallaan
Seuraavaks piti sitten poiketa nimeltämainitsemattomassa paikassa paikkauttamassa eturengas joka ei varsinaisesti pidä ilmaa sisällään... Nimeltämainitsemattomassa sen takia, ettei viitsis panetella. Kai siellä joku on joskus saanut ihan asiallista palveluakin, mä en...

Multa on siinä kioskissa tärvelty yksi alumiininen hihnapyörä kiinnittämällä vanne siitä rengaskoneeseen, räjäytetty yks oma takarengas vanteelle nostettaessa ja toissa kesänä laitettu alle täysin luokattomat ja mun m,opoon sopimattomat renkaat.

Miks mä siellä sit käyn? Jostain syystä siellä ei koskaan oo jonoo ja siellä on yleensä juuri sellaisia renkaita joita mä haluun ja se on ihan lähellä duunipaikkaa! Mut tää tais olla viimeinen pisara. Eturengas on puhki, syytä en tiedä mutta ei se oo ollu edes alla kuin kolme kertaa tunnin verran että on saatu rungosta kuvat otettua. Missä se on voinu puhjeta!

Maksoin siis uuden sisärenkaan ja vetäydyin tallille asentamaan rengasta paikalleen maailman epäreiluutta pohtien.

Että saisin paremman olon aikaan aloin tehdä kytkimen tankoa. Se alkuperäinen kun on vähän lyhyt ja muutenkin epämääräisen oloinen.

Ensin tein malli/koekappaleen about sopivan paksuisesta messinkitangosta kun ei oikein muuta sopivan paksuista kamaa sattunut olemaan. Saihan siitä ainakin mitat viralliseen.
Mittakeppi
Sitten haettiin tanakkaa rattatankoa rautakaupasta ja alettiin työstämään sopivaa. Tulee kuvallisessa muodossa...
Toiseen päähän sopiva kierre

Halpissarjallakin saa aikaan

Lämpöä ja sopiva taivutus

Sovitus, on hjuva

Lisää lämpöä ja loput mutkat

Alkuperäinen alla. Parempi toi toinen on...

Istuu nätisti!
Ihan hyvä, ite tein ;)
 Jos jatkais huomenna...


      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti