sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Elämä ahdistaa mutta rakensin uunin

Kolmisen viikkoa on nyt kokeiltu paljastaa metallia rungosta. Ahdistaa ja sylettää rankalla kädellä.

Jos vaan saa kiinni sen amerikan-Joen joka on ton rungon tervannu niin salvon siltä kyllä munat... Oon mä ennenkin maaleja rungosta poistanut mutten ihan näin synkeällä tavalla.

Kun aloitin putsauksen oli fiilis ihan hyvä, uudet rungon palat sai puhallettua siisteiksi ihan tunnissa. Mutta sitten alkoi ongelmat kun päästiin siihen vanhaan osaan käsiksi. Tiedä millä tervalla se on pulverimaalattu tehtaalla, mutta ei siihen tunnu mikään oikein tehoavan.

Ensin puhalsin siihen 30 kiloa karkeampaa puhallushiekkaa mutta en saanut varsinaisesti edes jälkeä aikaan. Tuntui että kumimaisesta pinnasta vaan kivi kimpoaa... Eikun uusia menetelmiä testiin.

Seuraavaksi kokeiltiin nylonlaikalla. Seuraus oli koristeellinen. Pajan lattialla paljon laikan mujua ja maali tuntui vain palavan tiukempaan runkoon. No poltetaan sitten! Kosani käteen ja liekkiä peliin. Hieman maali kupli muttei varsinaisesti kyllä palanut eikä lähtenyt.

Kokeilin puhaltaa taas hieman, 60 kiloa hiekkaa niihin kosanilla ja nylonlaikalla käsiteltyihin kohtiin ja kyllä sieltä jostain alta sen hiekkamäärän jälkeen löytyi metallia. Kun tarpeeksi kauan jaksoi samaa kohtaa pommittaa.

Hain litran Nitromorssia ja läträsin runsaasti kamaa maalikohtiin sekä peittelin tiukasti tuorekelmulla about vuorokaudeks. Ja sit painepesua, isolla paineella. Ja sit taas Nitromorssia, ja tuorekelmua, ja painepesua. Ja toistetaan kolmisen kerr
taa. Jolloin huomataan että melkein puolet maalista alustavasti hieman kuplii!

Ja kiveä perään, tällä kertaa taisin kylvää 150 kg ja sekaan laitettiin alumiinisilikaattiakin joka on oikeesti terävää kamaa... Jottei totuus unohtuis niin tossa välissä kaveri lainas puhallustelttaa kun Nitromorssi tekeytyi ja puhalteli iltansa ratoks yhden letukan avokaton raudat puhtaaks. Illassa...

Koska vieläkään ei homma popittanut kokeilin seuraavaksi ksyleenillä ja asetonilla liottamista, Nitromorssi loppui ja ei se nyt niin hyvin toiminut. Kuten ei ksyleenikään. Pikkuisen se liuotti pintaa mutta kovassa toi istuu, kiveä perään kuutisenkymmentä kiloa.

Seuraavaks kokeilinkin sitten lamellilaikkaa kun löysin koneen millä saa kierrokset pidettyä pienenä ettei runko ota kipeää. Tunnin parin varovaisen hieronnan jälkeen iso osa maalista lähti siihen malliin että kannatti jo käydä taas puhaltelemaan kun sitä ei enää niin paksulti ollut. 60 kiloo lisää kiveä.

Pari iltaa tohon vielä varmaankin tärvääntyy, mutta sitten alkaa runko toivottavasti olla pulverointikunnossa. Eli pitää varmaan joku systeemi kehittää että saa pulverit paistettua.

Tein siis uunin... Pellistä vääntelin sopivasti jäykistetyn ison laatikon, rullat alle ja kanteen riittävän iso infra. Pitäis toimia. Sithän sen näkee kun saa pulverin pintaan.

Tonne runko sisään.

Etuseinä on irrallinen että saa kaman sisään

Tolleen se on sit toiminnassa
Huomenna varmaan ahdistus jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti