keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Pientä mallailua taas

Nythän tässä alkaa olemaan ihan vauhti päällä!

Tänään taas hetki puuhastelua:

Rekisterikilven telineen muokkasin swappilöydöstä. Jalka sihen piti liimata paikalleen ihan uusiksi. Alkuperäisessä kuosissaan kilpi olisi tullut hillittömän kallelleen ja osittain takapenkin päälle. Lisäksi halusin siihen sen verran väljyyttä alle, että saan sen söpön leditakavalon sinne sijoitettua.

Ennen, yllättävän vino

Jälkeen, nyt on hjuva

Tein sitten satulaankin kiinnikkeet: eteen putkenpätkä joka sopii runkoputkeen just naftisti ja taakse lokariin mylpykkä joka osuu satulan takaosan loveen. Ei mitään klipsuja kun kyllä se paikallaan pysyy. Siinähän istuu koko ajan runsaasti lihaa!

Sitten ajattelin sovittaa T-kappaleet paikalleen. Rajoitinsysteemi vaati hieman rättilaikalla hiomista ja ohjaustangon kiinnitysreikiä piti avartaa puolisen milliä että pultit mahtuivat kunnolla läpi.

Ja ihan pakko oli iskeä stonga paikoilleen ja vähän fiilistellä!

Aika kivasti se istuu tollanen pelkistetty

Ajoasennon maistelua, kivaa!

Tankki paikoilleen. Jiihaa! Olisko jo kesä?

Ja loppuilta menikin sitten kamojen siirtelyyn tallille. Jos huomenna ehtis pikkuhiljaa viimeistellä satulan aihion, sissyn ja kilpitelineen niin joulun jälkeen vaikka pääsis koekasaamaan!

Sit se oliskin enäää väri pintaan ja nippelit paikoilleen. Ja kovaa ajoa...

tiistai 16. joulukuuta 2014

Hitaasti mutta pikkuhiljaa

Eilen tulivat sitten varret kromin poistosta, joten hetihän niitä piti käydä liimailemaan paikoilleen!

Viiden millin plootusta tein kiinnikkeiden aihiot ja sitten Walliuksella liimailemaan. Ja rättilaikkaa ja lisää liimaa. Kyllä se siitä pikkuhiljaa.

Tolleen se alkuun...

Sitten annettiin reippaasti lämpöä ja hellää kättä. Lisää rautaliimaa ja lisää lämpöä ja voila! Sissybar alkaa olemaan viimeistelyä vaille valmis! Kun itse tekee niin saa mitä sattuu...

Viimeistelyä ja kromi pintaan

Siinä sivussa mankeloin satulan rungon kasaan 2 mm pellistä. Kiinnikkeet pitäis kai vielä suunnitella ja laittaa jotain keinoeläimen nahkaa tai sit ihan sitä aitoa lehmää siihen päälle.

Tossa alla olis alapintaan tulevaa tukevaa kumia

Jos huomenna vaikka jaksais askarrella noi satulan kiinnikkeet ja kilpitelineen niin sehän olis sit koekasausta vaille ja eikun väriä pintaan.

Nyt näyttää siltä että se saattaa sittenkin kevääks valmistua.